«Πετύχαμε τους στόχους μας για το 2010» λέει η Κίνα.

 
«Η Κίνα πέτυχε τους στόχους της μείωσης των εκπομπών ρύπων που είχε θέσει για το 2010 και βρίσκεται στη σωστή πορεία για την επίτευξη των στόχων της σε ό,τι αφορά την ενεργειακή αποδοτικότητα», τόνισε σε δηλώσεις του κορυφαίος Κινέζος αξιωματούχος για το κλίμα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP.

«Η συνολική ποσότητα των εκπομπών των πιο βλαβερών ρύπων έχει μειωθεί κατά 10%» διευκρίνισε ο κ. Xie Zhenhua, προσθέτοντας ότι η Κίνα δίνει την εικόνα μιας υπεύθυνης χώρας.
Η Κίνα επιδιώκει να μειώσει την ενεργειακή της κατανάλωση ανά μονάδα ΑΕΠ κατά 20%, συγκριτικά με τα επίπεδα του 2005, μέχρι το τέλος του χρόνου. Εκτός αυτού, μέχρι το 2020 επιδιώκει να μειώσει την ενεργειακή της κατανάλωση ανά μονάδα ΑΕΠ κατά 40 με 45%.
Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα την περασμένη εβδομάδα παραδέχτηκε ότι ξεπέρασε τις ΗΠΑ και αυτή τη στιγμή είναι η χώρα με τις περισσότερες εκπομπές ρύπων σε εθνικό επίπεδο.
Παρόλαυτά αρνείται να δεσμευτεί για μείωση των εκπομπών της υποστηρίζοντας ότι οι κατακεφαλήν εκπομπές της είναι πολύ λιγότερες συγκριτικά με αυτές των αναπτυγμένων κρατών. Εκτός αυτού, το Πεκίνο επισημαίνει ότι τα πλούσια κράτη έχουν ιστορική ευθύνη για την κλιματική αλλαγή και οφείλουν να αναλάβουν το κόστος για την καταπολέμησή της.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 
http://www.econews.gr

Σχόλια