Πηγή παραγωγής ενέργειας οι μικροοργανισμοί, σύμφωνα με τον καθηγητή Ζαχαρία Σκούρα του ΑΠΘ!


Οι μικροοργανισμοί ιδανική πηγή παραγωγής ενέργειας και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, σύμφωνα με τον καθηγητή Γενετικής του τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ, Ζαχαρία Σκούρα.


Ιδανική πηγή παραγωγής ενέργειας…και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, αποτελούν οι μικροοργανισμοί, ιδίως αν αναλογιστεί κάποιος την εξάπλωση, ανθεκτικότητα και αποδοτικότητά τους, όπως τόνισε ο καθηγητής Γενετικής του τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ, Ζαχαρίας Σκούρας, μέλος και της ιδρυτικής επιτροπής και του διοικητικού συμβουλίου της επιστημονικής εταιρείας «Μικροβιόκοσμος», μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» .

Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε ότι οι μικροοργανισμοί μπορούν να παράγουν ενέργεια, χωρίς να καταστρέφουν το περιβάλλον, ούτε όμως και να διακόπτουν τον εφοδιασμό τροφίμων, ενώ σημείωσε ότι έχουν μοναδική ικανότητα να προσαρμόζονται σε κάθε είδους περιβαλλοντικές συνθήκες και «γνωρίζουν ήδη πώς να λύσουν πολλά από τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα».

Υπογράμμισε, ότι οι μικροοργανισμοί είναι οι πρώτες μορφές ζωής που εμφανίσθηκαν στον πλανήτη, διευκρινίζοντας ότι οι μοναδικές ικανότητες προσαρμογής που διαθέτουν, τους οδήγησαν στην κατάληψη σχεδόν όλων των οικολογικών θώκων του πλανήτη. «Ακόμα και στο σώμα μας, τουλάχιστον 10 φορές περισσότερα είναι τα βακτηριακού τύπου κύτταρα από τα κύτταρα του οργανισμού μας», σημείωσε.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.ecofinder.gr

Σχόλια