«Ασφαλή» τα προϊόντα από κλωνοποιημένες αγελάδες .





















Το κρέας και το γάλα από κλωνοποιημένες αγελάδες και τα μοσχαράκια τους δεν διαφέρουν από αυτά που παράγουν οι συμβατικές και η κατανάλωσή τους είναι ασφαλή, όπως δηλώνουν κυβερνητικοί παράγοντες.


Το συμπέρασμα αυτό μπορεί να ωθήσει τις υγειονομικές αρχές να δώσουν το πράσινο φως ώστε τα μαγαζιά να πωλούν προϊόντα προερχόμενα από κλώνους, μεταδίδει το Sky News.

Η αμφιλεγόμενη πρακτική να χρησιμοποιούνται ωάρια κλωνοποιημένων ζώων για την αναπαραγωγή τους δημοσιοποιήθηκε τον Αύγουστο όταν έγινε γνωστό πως γάλα και κρέας από γόνους κλωνοποιημένων αγελάδων βρίσκονταν στα καταστήματα της Μ. Βρετανίας.

Αλλά η Συμβουλευτική Επιτροπή για Καινοτόμα Τρόφιμα και Διαδικασίες δήλωσε πως δεν υπάρχει ένδειξη για διαφορές ανάμεσα σε κλωνοποιημένα και φυσιολογικά-συμβατικά ζώα.

Η Επιτροπή επεσήμανε επίσης ότι χρειάζονταν περισσότερες αποδείξεις που θα παρουσίαζαν πώς η εκτροφή των ζώων σε διάφορα περιβάλλοντα μπορεί να επηρεάσει το κρέας και το γάλα.

Τα μέλη της Επιτροπής τονίζουν πως οποιαδήποτε υποθετική διαφορά ανάμεσα στα κλωνοποιημένα και τα φυσικής εκτροφής ζώα είναι αδύνατον να υπάρχει μετά τη δεύτερη γενιά.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τα τρόφιμα - συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος - που παράγονται από κλωνοποιημένα ζώα πρέπει να υποβληθούν σε αξιολόγηση της ασφάλειας και να εγκριθούν πριν βγουν στην αγορά.

Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής θα συζητήσει το θέμα κατά τη σύνοδο του Δεκεμβρίου, ενώ η απόφασή τους θα επηρεάσει και τις διαπραγματεύσεις της Βρετανίας στο θέμα με την υπόλοιπη Ευρώπη.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.real.gr

Σχόλια