Τρεις χιλιάδες δέντρα από τον Αρκτούρο στο Σέιχ Σου.

Τρεις χιλιάδες νέα δέντρα απέκτησε το δάσος του Σειχ Σου. Βελανιδιές, μουριές, καστανιές κέδροι και πυράκανθοι φυτεύτηκαν την Πέμπτη σε διαφορετικά σημεία του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης, από τον «Αρκτούρο», σε συνεργασία με το φυσικό μεταλλικό νερό «Αύρα» και τη διεύθυνση Αναδασώσεως της πόλης.
 
Η φύτευση των δέντρων έγινε σε σημεία που, όπως ανακοινώθηκε, έχουν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης.
Σκοπός της δράσης αυτής είναι να συμβάλλει στην «αντιμετώπιση της έκπλυσης των εδαφών, την αισθητική κάλυψη με πράσινο των αντιπλημμυρικών έργων και την επιστροφή της βιοποικιλότητας στο δάσος (πουλιά και μικρά θηλαστικά)».

Η επιλογή των δέντρων έγινε με γνώμονα την «επαναφορά της παλιάς υγιούς μορφής του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης» που παλιότερα, όπως επισημαίνεται ήταν πυκνό δρυοδάσος.
Η φροντίδα των δέντρων για τα επόμενα 3 χρόνια - μέχρι δηλ. να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους - «ανήκει» στον Αρκτούρο και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα» και αφορά στην υιοθεσία και προστασία ανάπτυξης δασικών περιοχών της χώρας μας για 3 χρόνια.
Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε μέχρι το τέλος της φυτευτικής περιόδου του 2010-2011 θα έχουν φυτευτεί συνολικά 22.140 δέντρα στις περιοχές Πάνειο όρος Καλυβίων Αττικής, Παναχαϊκό όρος Αχαΐας, Υμηττό Αττικής, στα δάση Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα και Σέιχ-Σου στην Θεσσαλονίκη.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.enet.gr

Σχόλια