Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010

Δεκάδες ζώα νεκρά από πυρκαγιά στο ζωολογικό κήπο της Καρλσρούης.

Η φλεγόμενη στέγη καταπλάκωσε τα άτυχα ζώα
Πόνι των Σέτλαντς, κατσίκες, πρόβατα, καθώς και ένα λάμα, είναι μεταξύ των 26 ζώων που βρήκαν το θάνατο από φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα της Παρασκευής στο ζωολογικό κήπο της Καρλσρούης στη νοτιοδυτική Γερμανία.


Τα ξύλινα κτίρια μέσα στα οποία οι επισκέπτες μπορούσαν να χαϊδεύουν τα ζώα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ανακοίνωσε το Σάββατο η αστυνομία.

Τα ροζ φλαμίνγκο και οι τέσσερις ελέφαντες που βρίσκονταν σε διπλανές κατασκευές απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, αν και ένας από τους ελέφαντες υπέστη ελαφρά εγκαύματα.

Τρομοκρατημένοι από την πυρκαγιά, οι δύο ιπποπόταμοι του ζωολογικού κήπου αρχικά παρέμεναν κάτω από το νερό, αναγκάζοντας τους φύλακες να αδειάσουν τελείως τη λιμνούλα τους για να τους αναγκάσουν να βγουν.

Οι εκατό πυροσβέστες που έσπευσαν στον ζωολογικό κήπο κατάφεραν να εμποδίσουν την εξάπλωση της φωτιάς σε γειτονικά κτίρια, λόγω του ισχυρού ανέμου.

Εκτός από τις ξύλινες κατασκευές που καταστράφηκαν ολοσχερώς, παγιδεύοντας τα ζώα κάτω από τη στέγη που κατέρρευσε, ο υπόλοιπος ζωολογικός κήπος θα είναι σε θέση να ανοίξει ξανά την Κυριακή.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν αποσαφηνιστεί.
ΠΗΓΗ
http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ