Ψαράς πυροβολούσε δελφίνια στο Άγιο Όρος


Τι είδους ψυχικό κόσμο μπορεί να κρύβει μέσα του ένας άνθρωπος ο οποίος φτάνει στο σημείο να πυροβολεί… δελφίνια; Κι όμως, αυτό ακριβώς έκανε ένας ηλικιωμένος ψαράς που συνελήφθη στα ανοιχτά του Αγίου Όρους! Κι όταν ρωτήθηκε γιατί προσπαθούσε να σκοτώσει τα άκακα και πανέμορφα πλάσματα, δικαιολογήθηκε ότι του… έκοβαν τα δίχτυα!

Ο 73χρονος εντοπίστηκε από πλωτό του Λιμενικού στην θαλάσσια περιοχή Καραούλι, όρθιος μέσα στο αλιευτικό σκάφος του την στιγμή που σημάδευε δελφίνια και πυροβολούσε εναντίον τους! Αμέσως συνελήφθη και οδηγήθηκε στην λιμενική αρχή Ιερισσού, ενώ στο σκάφος του βρέθηκε και κατασχέθηκε μια δίκαννη καραμπίνα ρωσικής κατασκευής.

Ο… «πιστολέρο» ψαράς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Εκεί ισχυρίστηκε ότι είχε φτάσει σε απόγνωση επειδή τα δελφίνια του κατέστρεφαν την ψαριά και, πάνω στα νεύρα του, πυροβόλησε χωρίς να έχει σκοπό να τα σκοτώσει! Και ο εισαγγελέας φαίνεται ότι πείστηκε, γιατί έδωσε προφορική εντολή να αφεθεί ελεύθερος!
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
http://athens.indymedia.org

Σχόλια