Ραντεβού για αναδάσωση στην Πάρνηθα.

 
Μπορεί το Κράτος να αδιαφορεί αλλά ευτυχώς υπάρχουν πάντα άνθρωποι που ζητούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ετσι λοιπόν τα μέλη του Σωματείου Προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής Anima και οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής καλούν τον κόσμο σε αναδάσωση της Πάρνηθας το Σάββατο και την Κυριακή, 20 και 21 Νοεμβρίου 2010.

Ο ΕΔΑΣΑ και η ΑΝΙΜΑ έχουν υιοθετήσει συγκεκριμένη έκταση στις καμένες περιοχές της Πάρνηθας προκειμένου να αναδασωθεί σε μνήμη του πρώην Δασάρχη Πάρνηθας Γιώργου Ντούρου. Ο Γιώργος Ντούρος ήταν ένας πραγματικός λάτρης του βουνού, πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση ενεργειών που υποβάθμιζαν την Πάρνηθα και αρωγός των πολιτών που ήθελαν την προστασία του βουνού.
Η αναδάσωση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την αναδάσωση που πραγματοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
Σάββατο και Κυριακή, 20-21/2010: Μεταφορά υλικών και εγκατάσταση περίφραξης προκειμένου να αποτρέψουμε την καταστροφή των φυτευθέντων δέντρων από φυτοφάγα ζώα, όπως ελάφια. Η περίφραξη θα απομακρυνθεί όταν μεγαλώσουν τα δέντρα και δεν θα υφίσταται κίνδυνος.
Σάββατο και Κυριακή, 27-28/11/2010: Μεταφορά δενδρυλλίων και φύτευσή τους. Στην περιοχή έχουν ήδη ανοιχθεί λάκκοι με ειδικό μηχάνημα.
Ραντεβού λοιπόν και για τις 2 μέρες στις 9.30 το πρωί στη θέση Αγία Τριάδα Πάρνηθας. Η μεταφορά στο σημείο αναδάσωσης θα γίνει μαζικά. Ντυθείτε καλά και με ρούχα για χειρονακτική εργασία. Η αναδάσωση θα διαρκέσει περίπου ως τις 14.30, ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών.
Σε περίπτωση βροχόπτωσης οι εργασίες θα αναβάλλονται για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ας βοηθήσουμε όλοι να φτιάξουμε την Πάρνηθα όπως ήταν κάποτε.
Δηλώσεις συμμετοχής στο maria.ganoti@gmail.com και στο www.wild-anima.gr
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 
http://oikoinfo.wordpress.com

Σχόλια