Πλακοστρώνεται ο χώρος του μεγάλου παρτεριού στην Ομόνοια.

Μας έλειπε το τσιμέντο και η πλακόστρωση στην Αθήνα. Έτσι φαίνεται έκρινε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης που ξαναζητάει την ψήφο των Αθηναίων και επέτρεψε να αντικατασταθεί το μεγάλο πράσινο παρτέρι της Ομόνοιας με κοινές πλάκες πεζοδρομίου.
Η ιστορία είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο όταν ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων πήρε απόφαση (υποτίθεται μόνος του) να εξαφανίσει τα μεγάλα παρτέρια της πλατείας, διότι κατά δήλωσή του δημιουργούνταν εστίες μόλυνσης καθώς περιθωριακά στοιχεία χρησιμοποιούσαν τα παρτέρια ως αποχωρητήρια και δεύτερο, ότι η «Αττικό metro» είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα γιατί περνούσε υγρασία στις υπόγειες εγκαταστάσεις του metro.
Μια κι έξω λοιπόν ο κ. Γ. Ξεπαπαδάκος αποφάσισε να ξεπαστρέψει τα μεγάλα παρτέρια και το πράσινο. Δε ρώτησε ούτε τις Υγειονομικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας (για τη μόλυνση), ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε τους αρχιτέκτονες που σχεδίασαν την πλατεία, υποθέτουμε βάσιμα, (γράφαμε σε άρθρο για το θέμα τον Ιούλιο).
 
Γιατί αν τους ρωτούσε θα μάθαινε ότι οι δέκα ελιές που είχαν φυτευτεί προς την πλευρά της οδού Αθηνάς συμβόλιζαν τις δέκα αρχαίες φυλές που συνενώθηκαν και έδωσαν το όνομα «Αθήναι» (στον πληθυντικό). Ίσως μάθαινε ακόμα ότι το μοντέρνο γλυπτό, έργο του Ζογγολόπουλου, βασιζόταν σε ρέοντα ύδατα και εντάχθηκε σε μια πλατεία με πράσινο, είχε μάλιστα γύρω του δικό του πράσινο παρτέρι και λιμνούλα.
Τι και αν κάποιοι πολίτες απολάμβαναν το ελάχιστο αυτό πράσινο. Τι και αν τα περιστέρια έβρισκαν λίγο φυσικό περιβάλλον και φρέσκο νερό στις λιμνούλες;
Τώρα θα πρέπει να ξεχάσουμε ακόμα και το λίγο πράσινο που είχε η πλατεία και να αρκεστούμε στην απέραντη πλακόστρωση με αισθητική επαρχιακής πόλης της δεκαετίας του 60.
ΠΗΓΗ
http://oikoinfo.wordpress.com

Σχόλια