Λιγότεροι Αμερικάνοι ανησυχούν για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Λιγότεροι είναι οι Αμερικάνοι που πιστεύουν στις καταστροφικές συνέπειες αλλά και στους άμεσους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Good/Transparency.
 Σταθερή μείωση παρατηρείται στο ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι οι κλιματικές αλλαγές έχουν ήδη αρχίσει να προκαλούν συνέπειες καθώς από το 65%, το 2008, έχει πέσει στο 53%, το 2010. Αντίστοιχα έχει αυξηθεί το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι δεν θα προλάβουν να βιώσουν οι ίδιοι ή ακόμη και τα παιδιά τους αυτές τις συνέπειες αλλά και το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν οτι πολλά από όσα λέγονται και γράφονται για την αλλαγή του κλίματος είναι "υπερβολικά" (45%). 
Μόνο το 14% των Αμερικανών αξιολογούν το θέμα της κλιματικής αλλαγής ως "εξαιρετικά σπουδαίο", το 32% θεωρεί ότι είναι "πολύ σημαντικό" και το 30% "αρκετά σημαντικό". 
Οι μισοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η "πράσινη ανάπτυξη" μπορεί να αυξήσει τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αλλά το 56% πιστεύει πως τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα βλάψουν την αμερικανική οικονομία.
Ενα από τα αισιόδοξα στοιχεία της έρευνας είναι η σταθερή, σε ποσοστό 86%, υποστήριξη των Αμερικανών στο αίτημα για μείωση των ρύπων στις ΗΠΑ με μέτρα τα οποία θα πρέπει να επιβάλει ο Λευκός Οίκος στις βιομηχανίες. Μόνο το 14% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να πάρουν κανένα μέτρο αν δεν κάνουν το ίδιο η Κίνα και η Ινδία. 
ΠΗΓΗ
http://www.enet.gr

Σχόλια