Και πεδίο ντροπής στο Γύθειο.

Η πιο ορατή χωματερή της χώρας βρίσκεται στην έξοδο της πόλης του Γυθείου και για την ώρα δεν κοστίζει τίποτα στην πολιτεία...
Γύθειο. Μια πόλη που πνίγεται στα σκουπίδια  

Γύθειο. Μια πόλη που πνίγεται στα σκουπίδια Τώρα απλώς τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.
Οταν θ' αρχίσουν να «κυκλοφορούν» παθογόνοι μικροοργανισμοί, να μεταδίδονται μέσω παρασιτικών οργανισμών και αδέσποτων ζώων, της σκόνης, του αέρα και να μεταδίδονται διάφορα λοιμώδη νοσήματα, τότε θα ενδιαφερθούν, γιατί θα τους κοστίσει σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;
Εκατοντάδες σακούλες με απορρίμματα είδαμε διερχόμενοι την πόλη του Γυθείου το περασμένο Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου. Η δυσοσμία δεν είχε προηγούμενο. Μια πόλη που καταστρέφεται μέρα με την ημέρα. Μια πόλη που πλήττεται τουριστικά.
Η ιστορία δεν είναι σημερινή. Τουλάχιστον ένα χρόνο τώρα τα σκουπίδια έχουν γεμίσει τα πεζοδρόμια και τους δρόμους της πόλης -αν δεν μεταναστεύουν σε άλλες πόλεις λόγω έλλειψης χωματερής.
Φταίει ο δήμος, η νομαρχία, το κράτος; Απαντες έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης σε μια πόλη που πνίγεται από τα σκουπίδια της. Το ζήτημα είναι τι θα γίνει. Διότι μπορεί εμείς οι υπόλοιποι να είμαστε διερχόμενοι τουρίστες, αλλά οι κάτοικοι της «Γης των θεών» είναι εμφανές ότι έχουν εγκαταλειφθεί από θεούς και ανθρώπους! 
ΠΗΓΗ
http://www.enet.gr

Σχόλια